ABeCeda vrtov

ABC vrtov mi pa že kar nekaj časa zori v glavi in danes je, kot kaže, pravi dan, da začnemo. V prihajajočih zapisih se bom torej lotil vrtov in njihovih gradnikov, materialov ter elementov kar po abecednem redu. Po šolsko. Po ABeCednem redu.

neekološke enoletnice

enoletnice-clanek-nedelo

Oprostite, ampak ne morem drugače, kot da za iztočnico današnjega zapisa spet uporabim slovensko skoraj že prostočasno sezonsko aktivnost sajenja velikih površin enoletnic na javnih in prometnih površinah. K sreči je deževje minulega tedna vsaj za kratek čas pregnalo vrtičkarje iz krožišč in tako imenovanih reprezentativnih cvetličnih gred večine manjših slovenskih mest.

pušpan, oblaki in škarje

ureditev-okolice-topiarij

Sredi julija smo in ravno pravi čas je za poletno rez pušpanov. Režite v oblačnem vremenu. Pa naj ne bo preveč vetrovno, ko jim boste oblikovali pričeske, ker se potem lahko zgodi, da bo imela vaša vedno zelena krogla irokezo!

iz vrta v vazo

To nedeljo v NEdelu o tem, kako sem si drznil pred preteklimi viharnimi tedni v svojem vrtu porezal na ducate cvetov potonik, belih vej dišečega nepravega jasmina in prve rožnate cvetove starih popenjavih vrtnic…povezal pa sem jih v šopek.